Reacciona... Explota! Experiments de química recreativa.

Primer premi de la tercera edició dels Premis de Divulgació Científica ACCC

El passat dijous 14 de desembre l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) va celebrar la tercera edició dels Premis de Divulgació Científica ACCC. Una cita que té com a objectiu reconèixer els projectes més destacats en el camp de la divulgació científica. Una vegada més, es va reunir una selecció d’iniciatives que van brillar per la seva originalitat i impacte en la transmissió del coneixement científic al públic.

L’acte va ser inaugurat per Rubén Permuy, president de l’ACCC, qui va oferir una breu presentació dels objectius dels premis i de la mateixa associació.

L’ACCC va referir-se al projecte “Reacciona… Explota!” , com un projecte de química recreativa que ha anat evolucionant d’ençà que va néixer l’any 2003 amb l’objectiu d’apropar aquesta apassionant disciplina als alumnes de secundària de manera lúdica, i que ha sabut adaptar-se a nous formats per arribar a un públic més ampli fins i tot en moments difícils com durant la pandèmia de la Covid-19, temps en el que Duran feia experiments i petites explosions a la seva pròpia cuina!

En el moment de lliurar el primer premi al projecte Reacciona…explota!, el President de l’ACCC va posar en relleu “La seva llarga i continuada trajectòria en la divulgació de la química, destacant la seva adaptabilitat a l’era digital sense renunciar a la interacció en persona als seus tallers”.